Ronaldo stelt supporters gerust met ontvouwen toekomstplannen: Nog zes jaar
"Ik wil nog minimaal zes jaar op topniveau spelen"

Ronaldo stelt supporters gerust met ontvouwen toekomstplannen: "Nog zes jaar"

22-07-2014 15:30
3

Cristiano Ronaldo (29) denkt voorlopig niet aan het beëindigen van zijn loopbaan. De aanvaller van Real Madrid wil nog minimaal zes jaar op het hoogste niveau blijven spelen. Daarmee hoopt de Portugees zijn blessureproblemen achter zich te hebben gelaten.

Vanwege problemen met zijn fitheid maakte Ronaldo een matige indruk op het WK in Brazilië. Vervolgens doken er berichten in de media op dat de sterspeler zou nadenken over het stoppen als professioneel voetballer. Zijn fitheid zou daarvan de oorzaak zijn. "Ik wil nog minimaal zes jaar op topniveau spelen", vertelt Ronaldo tijdens een sponsorevenement in Tokio.

"Mijn blessureleed is voorbij", klinkt Ronaldo zelfverzekerd. "Ik voel mij erg goed. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen en wil tot aan het einde van het seizoen in vorm blijven." De Portugees wil meer prijzen pakken dan in de afgelopen voetbaljaargang. "Afgelopen seizoen was geweldig. We hebben nu de mogelijkheid om vijf of zes bekers te pakken in het nieuwe seizoen. Dat is fantastisch."

"Ik zal, zoals elk jaar, mijn uiterste best doen voor Real Madrid. Ik zal mijn best doen om het team te helpen, doelpunten te maken en bekers te winnen." Ronaldo zal zich op 26 juli bij de rest van de selectie voegen. Daardoor ontbreekt de vleugelaanvaller op het trainingskamp van Real in de Verenigde Staten.