Monaco trots: Eén van de grootste transfers uit de voetbalgeschiedenis
Monaco wilde Rodriguez eigenlijk niet verkopen

Monaco trots: "Eén van de grootste transfers uit de voetbalgeschiedenis"

22-07-2014 16:40
6

AS Monaco was eigenlijk niet van plan om James Rodriguez deze zomer te verkopen. Dat heeft vice-president Vadim Vasilyev na de verkoop van de sterspeler laten weten. De Colombiaan trekt voor tachtig miljoen euro naar Real Madrid.

Een jaar geleden legde Monaco de international voor 45 miljoen euro vast. De Ligue 1-club voelde zich dan ook genoodzaakt akkoord te gaan met het bod van Real. "Monaco is trots dat het James Rodriguez heeft geholpen om zijn talent verder te ontwikkelen en dat hij dat heeft kunnen laten zien tijdens het WK", vertelt Vasilyev op de officiële website van de steenrijke Franse club.

"James is een fantastische speler, die geweldige dingen heeft bereikt bij Monaco. De club had eigenlijk niet de intentie om hem te verkopen", gaat het bestuurslid verder. "Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat een vertrek voor alle betrokken partijen het beste was. Monaco is trots onderdeel te zijn van één van de grootste transfers uit de voetbalgeschiedenis."

"Monaco is een club die zal blijven groeien en de focus houdt op de toekomst. Meer dan ooit hebben we de ambitie om ons elftal te versterken en de eerder geboekte progressie voort te zetten in het aankomend seizoen." Rodriguez maakte in 2013 de overstap van FC Porto naar de Franse competitie.