Manchester United kan transferrecord breken: Van Gaal neemt de beslissing
"En nee, de club is niet bang om zoveel geld uit te geven"

Manchester United kan transferrecord breken: "Van Gaal neemt de beslissing"

23-07-2014 07:33
8

Manchester United blijft voorlopig achter in het transfergeweld van enkele Engelse clubs en vooral FC Barcelona en Real Madrid. Luis Suarez en James Rodriguez vertrokken voor ruim tachtig miljoen euro naar de twee Spaanse topclubs, terwijl ook Arsenal, Chelsea en Liverpool van zich doen spreken.

Manchester United trok tot op heden al wel Ander Herrera en Luke Shaw aan, maar de recordaankoop van de club is nog altijd Juan Mata (45 miljoen euro). Dat voelt enigszins onwerkelijk, omdat de Mancunians zojuist weer de beste sponsordeal ter wereld hebben afgesloten. Adidas betaalt in een tijdsbestek van tien jaar liefst één miljard euro om het shirt van Man Utd te mogen leveren.

De fans willen weleens de voetballende voordelen van zulke deals zien en vice-voorzitter Ed Woodward sluit niet uit dat het transferrecord (100 miljoen euro voor Gareth Bale) wordt gebroken. "Natuurlijk zijn wij als club in staat om dat soort bedragen te betalen", zegt hij. "En nee, de club is niet bang om zoveel geld uit te geven."

"We willen de beste spelers in het shirt van Manchester United zien, dat is onze filosofie. Maar we leggen dat aan geen enkele manager op. Niet aan Sir Alex Ferguson, niet aan David Moyes en niet aan Louis van Gaal. Als Louis zegt dat hij een speler wil aantrekken en we zien in die speler een topper, dan krijgen wij een topper. Maar Louis is de manager, hij neemt de uiteindelijke beslissing."

"Of het transferrecord wordt gebroken of niet, daar kijken wij niet echt naar", vervolgt Woodward, die eerder al liet weten dat Manchester United er financieel ijzersterk voor staat.  "Maar dat betekent niet dat we zomaar met geld gaan smijten. Onze scouts hebben veel spelers bekeken en we zullen met Van Gaal tot de beste beslissingen komen."