Ajacied merkt dat hij populairder wordt: Dat is iets waar je vooraf van droomt
"Als je een sterk seizoen doormaakt, helemaal bij Ajax, dan komt er meer aandacht voor je"

Ajacied merkt dat hij populairder wordt: "Dat is iets waar je vooraf van droomt"

23-07-2014 07:54
10

Lasse Schöne werd in de zomer van 2012 als breedteaankoop naar Ajax gehaald. Er werd getwijfeld of de Deen het hoge niveau wel aankon, maar twee jaar later kan hij tevreden concluderen dat zijn keuze uitstekend is uitgepakt.

Schöne is bijna altijd basisspeler en merkt ook dat hij van de supporters steeds meer aandacht krijgt. Kinderen vragen rondom de oefenwedstrijden en trainingen massaal om zijn handtekening. "Ik merk wel dat ik iets populairder ben geworden", glimlacht hij in gesprek met De Gelderlander. "Als je een sterk seizoen doormaakt, helemaal bij Ajax, dan komt er meer aandacht voor je."

"Je hoeft maar aan te komen rijden en hun gezichten beginnen te gloeien", doelt de 28-jarige middenvelder op de jonge fans van de landskampioen. "Heel mooi, dat je ze zoveel plezier kunt geven. Weet je, zoals het mij is uitgepakt bij Ajax de laatste twee seizoenen, is iets waarvan je vooraf droomt."

Er is echter nog altijd ruimte voor verbetering. "We willen mooier spelen dan vorig jaar", ontvouwt Schöne de plannen. "Het moet sprankelender. Nu we elkaar beter kennen, moeten we sneller en secuurder een steekbal geven. We hebben daar de spelers voor."