PSV mag niet meer door de ondergrens zakken en de Europa League is een must
"Vanaf dag één van de voorbereiding wordt hierop al gehamerd door de staf"

"PSV mag niet meer door de ondergrens zakken en de Europa League is een must"

23-07-2014 08:12
10

Het grote doel van PSV is om een constanter seizoen te draaien. "Dat is de sleutel naar succes. Vanaf dag één van de voorbereiding wordt hierop al gehamerd door de staf", zegt Jeffrey Bruma in Metro.

"Goede wedstrijden zullen straks ook zeker worden afgewisseld met minder goede wedstrijden", aldus de verdediger. "Maar die minder goede wedstrijden moeten we wel winnen. Dan kun je verder. We mogen niet meer door de ondergrens zakken."

Volgens Bruma speelt Europees voetbal daarbij - in tegenstelling tot eerdere seizoenen - een belangrijke rol. "De Europa League is een must, ook al zijn het op papier soms geen aansprekende tegenstanders. De wil om te winnen wordt vooral in dit soort wedstrijden aangeleerd: leren omgaan met andere omstandigheden, op de nul spelen en in de laatste minuten de winst pakken. Als je dat kunt opbrengen draai je ook een constanter seizoen."

"Ik heb dat al op jonge leeftijd geleerd. Bij Chelsea en HSV maakt het echt niet uit hoe je speelt, als je maar wint", besluit de 22-jarige Bruma. PSV speelt volgende week al de derde voorronde van de Europa League tegen Botev Plovdiv of St. Pölten.