AZ en ADO in gesprek over transfer van spits: Maar ik verlaat ADO niet zomaar

AZ en ADO in gesprek over transfer van spits: "Maar ik verlaat ADO niet zomaar"

23-07-2014 08:33
6

AZ en ADO Den Haag zijn toch weer in gesprek over een transfer van Mike van Duinen. De spits van ADO Den Haag moet in Alkmaar de concurrentie aangaan met de momenteel geblesseerde Aron Jóhannsson.

Van Duinen is op de hoogte van de onderhandelingen tussen zijn werkgever en AZ. "Ik heb begrepen dat de clubs met elkaar praten", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Het is afwachten of zij eruit komen. Dan pas ga ik kijken of een stap naar AZ aan de orde is."

Een vertrek van de 22-jarige Hagenaar is nog geen uitgemaakte zaak. "Dat hangt ook af van de vooruitzichten ik daar heb. Ik verlaat ADO niet zomaar. Dat heb ik altijd gezegd en dat blijft zo", aldus Van Duinen, die in 84 wedstrijden voor ADO Den Haag 22 keer scoorde. Zijn contract loopt door tot medio 2016.

Opvallend was dat Van Duinen dinsdag, in het oefenduel met FC Dordrecht (3-0 zege), nog de aanvoerdersband droeg. Trainer Henk Fraser heeft op dat gebied nog geen definitieve keuze gemaakt.

"Vito is van nature misschien meer een leider, maar ik heb de band met trots gedragen", reageert Van Duinen. "Het was mijn eerste keer, heel mooi. Ik word met liefde aanvoerder, maar zonder die band voel ik me ook uitstekend."