Vorm dolblij met transfer: Dat is misschien wel het mooiste van de wereld
"Ik zal de komende periode laten zien wat ik zelf in huis heb"

Vorm dolblij met transfer: "Dat is misschien wel het mooiste van de wereld"

23-07-2014 08:42
7

Michel Vorm staat op het punt om zijn transfer naar Tottenham Hotspur af te ronden. De doelman van Swansea City twijfelde geen moment toen de club uit Londen zich voor hem meldde.

Op het eerste oog is die overtuiging bij Vorm niet vreemd. Tottenham is in alles een grotere club dan Swansea, maar dat houdt ook in dat de concurrentie flink steviger is. De Franse international Hugo Lloris heeft zojuist zijn contract met vijf seizoenen verlengd en hij zal zijn plekje onder de lat niet zomaar willen afstaan.

De dertigjarige Vorm geeft in gesprek met De Telegraaf direct toe dat hij liever als eerste keeper wordt vastgelegd. Hij vindt de positie achter Lloris echter ook aantrekkelijk genoeg en bovendien denkt hij in staat te zijn om de druk op de nummer één van de Spurs op te voeren. "Als je naar zo’n grote club gaat, weet je dat er op elke positie twee topspelers staan. Ik zal de komende periode laten zien wat ik zelf in huis heb", aldus Vorm.

"Het past bij het beleid van een grote club om een brede selectie te hebben die nodig is voor de verschillende competities waarin wordt gespeeld", gaat de WK-ganger verder. De sluitpost werd deze week letterlijk van het strand van Ibiza geplukt om de medische keuring af te leggen. De transfer werd al tijdens het WK voorbereid.

Vorm keert nu weer terug naar Ibiza en hoort nog wanneer hij bij de selectie aansluit. "Dit is in mijn ogen een supergrote club. Als je ziet wie hier allemaal spelen, als je ziet hoe de club leeft in Londen en kijk nu naar dat trainingscomplex. Dat is misschien wel het mooiste van de wereld", besluit hij verheugd.