Liefhebber Advocaat mag naar grote Europese competities: Prachtig
"Met dat soort jongens is het interessant om richting het EK van 2016 te op weg te gaan"

Liefhebber Advocaat mag naar grote Europese competities: "Prachtig"

23-07-2014 09:07

Als bondscoach van Servië kan Dick Advocaat weer de liefhebber zijn die hij is. De nieuwe oefenmeester van de nationale ploeg van de republiek kijkt nu al uit naar het bezoeken van wedstrijden in de Europese topcompetities.

Dinsdag werd bekend dat Advocaat per 1 augustus aan de slag gaat als bondscoach van Servië. "Zo'n drie weken geleden werd ik plotseling gebeld door iemand van de Servische bond. Ze wilden een gesprek met mij en daar stond ik wel voor open", vertelt de trainer in gesprek met De Telegraaf.

"Servië heeft een lichting met goede spelers", vervolgt de 66-jarige Advocaat. "Matic en Ivanovic zitten bij Chelsea, Kolarov speelt bij Manchester City en zo zitten er meer goede spelers bij grote Europese clubs. Met dat soort jongens is het interessant om richting het EK van 2016 te op weg te gaan."

De huidige generatie Servische voetballers komt uit in de Europese topcompetities en dat spreekt de oefenmeester behoorlijk aan. "Daardoor zal ik veel wedstrijden in die voetballanden moeten bezoeken om de spelers te kunnen volgen. Dat blijft een prachtig aspect van het bondscoachschap. Ik wilde ook het liefst een baan in Europa, in Afrika of andere werelddelen had ik minder trek."

Advocaat volgt in Servië Ljubinko Drulovic op, die op interim-basis was aangesteld na het vertrek van Sinisa Mihajlovic. De ervaren bondscoach moet Servië in Groep I met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden.