Van Gaal niet blij met voorbereiding Man Utd: 'Dit had ik zelf anders gedaan'
"Maar de houding van de ploeg is tot dusver echt fantastisch"

Van Gaal niet blij met voorbereiding Man Utd: 'Dit had ik zelf anders gedaan'

23-07-2014 09:26

Louis van Gaal bereidt zich met Manchester United in de Verenigde Staten voor op het komende voetbalseizoen. De 'Mancunians' doen daar mee aan de International Champions Cup, maar dat zou de oud-bondscoach niet hebben gedaan als hij zelf de oefencampagne had kunnen samenstellen.

"We moeten ons voorbereiden op het nieuwe seizoen, maar als je veel moet vliegen en veel commerciële activiteiten hebt, dan is dat niet echt een positieve voorbereiding", aldus Van Gaal. "De campagne was al geregeld en ik zal me aanpassen. Net zoals United ook aan mijn wensen probeert te voldoen."

Manchester United werkte vorig seizoen een lang oefentraject in Azië af, omdat de Engelse club daar enkele grote sponsorovereenkomsten had gesloten. Waarschijnlijk wordt de volgende oefentrip van de club er weer een naar Azië, maar die wordt een stuk korter. "Ik ga ervan uit dat die niet zo lang zal zijn als de vorige. Dat heeft de club me al toegezegd", sprak Van Gaal.

Verder is de Nederlandse trainer overigens zeer tevreden over zijn start in Engeland. "De houding van de ploeg is tot dusver echt fantastisch. Misschien denk je dat elke nieuwe coach dat zegt, maar ik meen het. De spelers staan te popelen om de instructies van mijn assistenten op te volgen."

King Louis wilde niet ingaan op de enorme lading aan geruchten die de ronde doen rondom Man Utd. "Ik wil mijn spelers leren kennen en zien hoe zij presteren als ik hen opdrachten geef. Daarom kan ik deze vraag nu niet beantwoorden. Ik wil alle spelers een kans geven om zich onder mijn leiding te laten zien."

Man United speelt woensdag in Pasadena eerst een oefenwedstrijd tegen Los Angeles Galaxy. Daarna volgen de duels met AS Roma, Internazionale en Real Madrid die onderdeel uitmaken van het oefentoernooi. Als de ploeg van Van Gaal doodringt tot de finale, dan speelt Manchester United de laatste wedstrijd op 4 augustus in Miami. De competitie begint voor United twaalf dagen later, met de wedstrijd tegen Swansea City.