Lodeweges wil meerdere versterkingen: Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter
"We kunnen op de vleugels nog wel wat gebruiken en zelfs achterin"

Lodeweges wil meerdere versterkingen: "Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter"

23-07-2014 09:34

SC Heerenveen heeft dinsdag de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles nipt gewonnen (1-2). Mark Uth maakte de winnende goal, toch moet de matchwinner er rekening mee houden dat er snel een concurrent wordt aangetrokken.

Uth is op dit moment de enige spits in de selectie van Heerenveen. "Pascal Huser is er ook nog, maar dat is een jonge jongen en die is er nog niet helemaal klaar voor", zegt Dwight Lodeweges tegen Fox Sports. "Het is wel een talent overigens, maar daar moet dus sowieso nog een spits bij."

"We zijn nu vierenhalve week onderweg en hebben nog tweeënhalve week te gaan", gaat de trainer verder. "Ik vind dat we er nog wel wat spelers bij moeten hebben, dat de selectie nog niet compleet is. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter het is." Lodeweges richt zich daarbij niet alleen op een spits. "We kunnen op de vleugels nog wel wat gebruiken en zelfs achterin. Het gaat dus om twee of drie versterkingen."

"Maar de club moet iets terug in de begroting en we weten allemaal dat er bezuinigd moet worden. Ik houd dus ook rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden. Er zijn gewoon dingen die niet kunnen, daar moet je rekening mee houden. Het plaatje is mij van tevoren goed geschetst. Ik kan er dus wel loze energie in steken en vinden dat er nú iemand moet komen, maar ik vertrouw erop dat dat gaat gebeuren", besluit Lodeweges.