'Oud-Feyenoorder gaat PEC Zwolle sowieso verlaten, Ajax is een optie'
Middenvelder bezig aan laatste weken bij bekerwinnaar

'Oud-Feyenoorder gaat PEC Zwolle sowieso verlaten, Ajax is een optie'

23-07-2014 09:48
13

Kamohelo Mokotjo wordt mogelijk één van de spelers die zowel voor Ajax als Feyenoord heeft gespeeld. De middenvelder staat in Amsterdam op het lijstje als mogelijke opvolger van de begeerde Daley Blind.

Het Algemeen Dagblad meldt woensdag dat Mokotjo bezig is aan zijn laatste weken bij PEC Zwolle. Volgens de ochtendkrant gaat de 23-jarige middenvelder de bekerwinnaar sowieso verlaten. Zijn nieuwe club is nog niet bekend, maar Ajax is in elk geval een optie.

Mokotjo heeft er pas één seizoen bij PEC Zwolle op zitten. De Overijsselse ploeg nam de Zuid-Afrikaan vorig jaar over van Feyenoord, waar hij in totaal 35 wedstrijden speelde. Mokotjo groeide in de ploeg van Ron Jans uit tot steunpilaar. Hij kwam tot 27 competitiewedstrijden en zes wedstrijden in het gewonnen bekertoernooi. Het contract van de international, die ook in de belangstelling zou staan van enkele clubs uit Duitsland, loopt door tot 2016.

PEC is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat 3 augustus van start gaat met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen uitgerekend Ajax. Op 21 augustus wacht het eerste duel in de Europa League.