In het kort: Basel strikt Argentijnse vedette, duel Feyenoord verplaatst

In het kort: Basel strikt Argentijnse vedette, duel Feyenoord verplaatst

23-07-2014 19:00
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Basel strikt Argentijnse topverdediger
De Zwitserse topclub FC Basel heeft woensdag Walter Samuel aangetrokken. De 36-jarige routinier uit Argentinië komt over van Internazionale, waar zijn contract afliep. De verdediger speelde sinds de zomer van 2005 voor Inter, daarvoor was hij actief voor Boca Juniors, AS Roma en Real Madrid. Samuel tekent een contract voor één jaar.

Return Feyenoord-Besiktas ook op woensdag

Feyenoord speelt woensdag 6 augustus in Turkije de return in de derde voorronde van de Champions League tegen Besiktas. Dat heeft de UEFA woensdag aan de Rotterdamse eredivisionist laten weten. Het duel is verplaatst naar het Ataturk Olympisch Stadion, even buiten Istanbul, omdat het eigen stadion van Besiktas wordt verbouwd. Eerder had de UEFA al bekendgemaakt dat de thuiswedstrijd tegen Besiktas op woensdag 30 juli wordt gespeeld in De Kuip.

Paus organiseert 'wedstrijd van de vrede'
Voetbalfan paus Franciscus laat 1 september in het Olympisch Stadion in Rome een voetbalwedstrijd houden om religies samen te brengen. In de interreligieuze of oecumenische 'wedstrijd voor de vrede', treden naar verluidt beroemde (oud-)spelers als Roberto Baggio, Samuel Eto'o, Lionel Messi, Yuto Nagatomo, Andrea Pirlo en Zinedine Zidane aan. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Argentijnse voetballer Javier Zanetti, meldden Italiaanse media. De opbrengst gaat naar liefdadigheidsinstellingen voor kinderen en jongeren.

Shakhtar wijkt uit naar 'veilig' Lviv
Shakhtar Donetsk voetbalt zijn thuiswedstrijden de komende periode in Lviv. Door het recent opgelaaide geweld in de regio rond Donetsk, bolwerk van pro-Russische separatisten, is het niet veilig genoeg om te blijven spelen in die stad. De Europese voetbalbond UEFA had Shakhtar, dat in de Champions League speelt, verzocht om zijn thuiswedstrijden ergens anders te gaan spelen. Uit de vier aangeboden speelsteden, koos de club voor Lviv. Die stad ligt in het uiterste westen van het land, meer dan duizend kilometer van Donetsk. Lviv heeft vrijwel nooit geleden onder de spanningen die in Oekraïne tussen de regering en de separatisten heersen.

Eerste club van Zidane is failliet
AS Cannes is failliet. De Franse club, die in de jaren 80 en 90 toonaangevend was in het land, ging al jaren gebukt onder financiële problemen. Deze week viel het doek voor de eerste profclub van Zinedine Zidane. Ook spelers als Gaël Clichy, Patrick Vieira, Jan Poortvliet en Gerald Vanenburg kwamen in het verleden uit voor Cannes. De club degradeerde in 1998 uit de Ligue 1. Drie jaar later bleek ook de Ligue 2 te hoog gegrepen.

FC Porto trekt opnieuw miljoenen uit
Kort na de komst van Feyenoorder Bruno Martins Indi heeft FC Porto opnieuw zaken gedaan. De Portugese topclub neemt Yacine Brahimi voor 6,5 miljoen euro over van het Spaanse Granada. De Algerijn, die indruk maakte als international tijdens het WK in Brazilië, tekende een contract voor vijf seizoenen in Portugal.

RKC laat Schet naar Cyprus trekken
Damiano Schet zet zijn loopbaan zo goed als zeker voort op Cyprus. Dat meldt het Brabants Dagblad. De aanvaller van RKC Waalwijk is tot een akkoord gekomen met AEK Larnaca, de Jupiler League-club wacht alleen nog op de benodigde ondertekende papieren.

Roda-middenvelder transfervrij naar Turkije
Arnaud Sutchuin Djoum verlaat Nederland. De 25-jarige middenvelder verruilt Roda JC Kerkrade transfervrij voor het Turkse Akhisar Belediyespor. Dat meldt dagblad De Limburger. De oud-speler van Anderlecht stond 5,5 jaar onder contract in Limburg. Na de degradatie van Roda JC liet hij de clubleiding weten niet in te willen gaan op een nieuwe aanbieding.