'Niet AZ, maar Heerenveen aan de haal met Deense doelpuntenmachine'
Verschil tussen vraag en aanbod ligt rond de 200.000 euro

'Niet AZ, maar Heerenveen aan de haal met Deense doelpuntenmachine'

23-07-2014 12:43

Thomas Dalgaard staat in de belangstelling van sc Heerenveen. Dat meldt het Deense BT woensdag. De Eredivisie-club zou in de topscorer van Viborg de opvolger van Alfred Finnbogason zien. De Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen vertrok onlangs naar het Spaanse Real Sociedad.

Viborg zou een eerste bod van sc Heerenveen inmiddels hebben afgeslagen. De Friezen zouden bereid zijn zo'n 600.000 euro te betalen voor de spits, die afgelopen seizoen indruk maakte in de Superligaen. De dertigjarige spits scoorde achttien treffers namens Viborg. Ondanks de vele doelpunten van Dalgaard degradeerde Viborg uit de hoogte divisie van het Deense voetbal. Een seizoen eerder hielp Dalgaard Viborg met 26 treffers nog aan promotie naar de Superligaen.

"We wijzen erop dat Thomas Dalgaard een doorlopend contract heeft bij Viborg. Wij denken dat onze topscorer van het afgelopen seizoen in de Superligaen een bepaalde prijs heeft, een prijs die absoluut niet exorbitant hoog is. We weten ook dat hij dertig jaar oud is en oren heeft naar een goed contract, misschien ergens in het buitenland. Daar hebben we alle begrip voor", zegt sportief manager Ole Nielsen.

Volgens de krant zou Viborg inzetten op een transfersom van 800.000 euro. Het verschil tussen vraag en aanbod zou daardoor te overzien zijn. Eerder werd Dalgaard door Deense media al in verband gebracht met AZ, dat op zoek is naar een concurrent voor Aron Johannsson. Het gerucht rond Dalgaard werd door de Alkmaarse club overigens tegengesproken.