Iedereen mag mij vergelijken met Finnbogason, maar ik weet wat ik kan
"Iedere week in de Eredivisie spelen is goed geweest voor mijn ontwikkeling"

"Iedereen mag mij vergelijken met Finnbogason, maar ik weet wat ik kan"

23-07-2014 13:21

Mark Uth staat voor de lastige taak om Alfred Finnbogason te doen vergeten in Friesland. De Duitse aanvaller is na het vertrek van de Eredivisie-topscorer naar Real Sociedad de aangewezen man voor de rol van diepe spits.

De aanvaller voelt geen druk, stelt hij zelf op de officiële website van sc Heerenveen. "Iedereen mag mij vergelijken met Finnbogason, maar ik weet wat ik kan en dat moet ik laten zien. Wat anderen zeggen maakt mij niet uit", zegt Uth, die afgelopen seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo tot 28 Eredivisie-optredens kwam. "Iedere week in de Eredivisie spelen is goed geweest voor mijn ontwikkeling."

Met Uth in de punt van de aanval ontdeed sc Heerenveen zich deze week in een oefenduel van Go Ahead Eagles (2-1). De Duitser, die een moeilijke wedstrijd beleefde, tikte kort voor tijd de winnende treffer binnen. Het was het buitenkansje waar Uth lang op wachtte tegen Go Ahead. "Op deze manier wil de trainer ook spelen. Ik moet op de juiste plek staan om het af te maken", zegt de spits op de officiële website van sc Heerenveen.