KNVB misleid bij overname Vitesse; bond neemt verhaal in VI 'zeer serieus'
Magazine ontrafelt operatie 'Project Sport'

KNVB misleid bij overname Vitesse; bond neemt verhaal in VI 'zeer serieus'

23-07-2014 13:42
17

Een publicatie in voetbalweekblad Voetbal International heeft de interesse van de KNVB gewekt. Uit onderzoek van het magazine is gebleken dat de voetbalbond 'misleid' is bij de overname van Vitesse in 2010.

VI weet te melden dat, in tegenstelling tot wat door alle betrokken partijen beweerd werd, Chelsea-eigenaar Roman Abramovich weldegelijk een rol speelde bij de overname van de club uit Arnhem. De KNVB gaat de zaak tot op de bodem uitzoeken. "Voor een sportief verloop en de integriteit van de Nederlandse competities zijn het bewaken van de onafhankelijkheid, zelfstandigheid en continuïteit van de clubs speerpunten van de KNVB", reageert Hans van Kastel, persvoorlichter van de KNVB, tegenover VI.

"In dat kader kijken we al langer naar de organisatiestructuur en de inrichting van governance bij Vitesse. Naar aanleiding van eerdere berichtgeving spraken wij bijvoorbeeld met de directie, de raad van commissarissen en oud medewerkers van Vitesse. Ook hebben wij Merab Jordania meermaals uitgenodigd voor een gesprek. Op die uitnodigingen is hij helaas niet ingegaan en de KNVB heeft hem daarom een deadline gesteld. De voetbalbond neemt deze publicatie van Voetbal International zeer serieus", aldus de woordvoerder.