Löw stelt trotse Duitsers gerust en hakt knoop door over toekomst
"Na een wereldkampioenschap gaat dat natuurlijk een eigen leven leiden"

Löw stelt trotse Duitsers gerust en hakt knoop door over toekomst

23-07-2014 15:06

Joachim Löw blijft nog tot en met het komende EK voetbal bondscoach van Duitsland. De trainer van de kersverse wereldkampioen zou volgens Duitse media hebben overwogen na het WK in Brazilië voortijdig te stoppen bij de 'Mannschaft'.

Woensdag gaf hij echter in een interview op de website van de Duitse voetbalbond DFB aan dat hij zijn contract gewoon uitdient. "Ik heb er geen seconde aan gedacht om te stoppen", sprak Löw de berichtgeving in Duitsland tegen. "Ik heb mijn contract met de Duitse bond niet tot 2016 verlengd om dat vervolgens voortijdig te beëindigen. We hebben in Brazilië iets groots bereikt, maar er zijn nog meer doelen om na te streven."

Löw snapte wel dat er werd gesuggereerd dat hij zou overwegen te stoppen. "Na een wereldkampioenschap gaat dat natuurlijk een eigen leven leiden. Ik heb alleen maar een paar dagen gebruikt om alles te laten bezinken, de emoties een plek te geven en met een frisse blik richting de toekomst te kunnen kijken. Ik kan jullie verzekeren dat ik nog net zo gemotiveerd ben als op mijn eerste dag. Ik kan me niets mooiers voorstellen dan met deze ploeg naar het EK in Frankrijk toe te werken."