Ajax is de grote favoriet, zij zijn vier jaar op rij kampioen geworden
"Onze ambitie is om kampioen te worden. In sport ga je voor het hoogste"

"Ajax is de grote favoriet, zij zijn vier jaar op rij kampioen geworden"

23-07-2014 17:47
17

Over ruim twee weken start de Eredivisie weer, met Ajax als grote favoriet voor de titel. Dat laatste beweert Alfred Schreuder, trainer van uitdager FC Twente. 

De Tukkers doen al tijden mee in de strijd om de bovenste plekken, maar Schreuder wil in de aanloop naar een nieuw seizoen ook weer niet te veel druk leggen op zijn jonge selectie. De oefenmeester beseft bovendien dat de concurrentie enorm is.

"Onze ambitie is om kampioen te worden. In sport ga je voor het hoogste", zegt Schreuder in Voetbal International. "Tegelijkertijd realiseer ik me dat het moeilijk zal worden. Ajax is vier jaar op rij kampioen geworden en sowieso de grote favoriet. PSV is behoorlijk actief op de transfermarkt. Hoe Feyenoord uit de transferperiode komt, is nog niet duidelijk. Die onzekerheid blijft tot 1 september boven iedere club hangen."

De titel is dan ook niet de officiële doelstelling van FC Twente. "Als wij de huidige groep bij elkaar kunnen houden, moeten we komend seizoen weer Europees voetbal kunnen halen. Dat vind ik een heel reële doelstelling", aldus de trainer van de nummer drie van afgelopen seizoen.