Talent vol bravoure verkiest Twente boven PSV: Een goede opstap naar de top
"Ik was uitgegroeid tot een van de beste spelers van Denemarken, dan moet ik dit niveau zeker ook aankunnen"

Talent vol bravoure verkiest Twente boven PSV: "Een goede opstap naar de top"

23-07-2014 18:26
1

Kasper Kusk is voornemens om bij FC Twente uit te groeien tot één van de beste spelers van de Eredivisie. De opvolger van Dusan Tadic heeft ambities, maar liet eerdere belangstelling van clubs als Crystal Palace, Lille en Anderlecht lopen. "Natuurlijk droom ook ik ervan om ooit in de grootste competities van Europa te spelen. Maar over de weg daar naartoe moet je goed nadenken."

Kusk achtte destijds het moment nog niet daar om al naar een grotere competitie dan de Deense te verkassen. Ongelijk heeft hij in elk geval niet gekregen. "In de tweeënhalf seizoenen die volgden, heb ik meer dan zeventig wedstrijden in de Superligaen gespeeld. Ik kreeg inhoud, voelde me steeds sterker worden", vertelt de 22-jarige aanvallende middenvelder in Voetbal International.

"Afgelopen seizoen werden we met Aalborg kampioen en veroverden de beker. In beide competities maakte ik belangrijke goals. Daarnaast werd ik opgeroepen voor de nationale ploeg. Op een gegeven moment krijg je het gevoel dat je een gearriveerde speler bent geworden en dan ga je nieuwe doelen stellen. Eén daarvan is een transfer naar het buitenland. Aan alles voel ik dat dit het juiste moment is, ik ben geen nobody meer, maar kom met een bepaalde status bij FC Twente binnen."

De keuze voor FC Twente en Nederland, waar hij ook een gesprek had met PSV, is een bewuste. "Holland is voor Denen een goede opstap naar de grote competities. Kijk alleen al welke ontwikkeling Christian Eriksen hier heeft doorgemaakt. FC Twente overtuigde me met een goed verhaal. Ik krijg in Nederland niet te maken met een cultuurshock en ook daarom zal ik hier snel mijn draai kunnen vinden. Die overtuiging heb ik wel. Ik was uitgegroeid tot een van de beste spelers van Denemarken, dan moet ik dit niveau zeker ook aankunnen", besluit Kusk vol bravoure.