Van Bommel: Ik weet niet of het verstandig is; ik ging als grote meneer
Oud-speler zet vraagtekens bij vroeg vertrek van internationals

Van Bommel: "Ik weet niet of het verstandig is; ik ging als grote meneer"

23-07-2014 20:41
5

Het succesvolle WK van Oranje betekent dat er door clubs uit heel Europa getrokken wordt aan verschillende Eredivisie-spelers. Mark van Bommel adviseert om nog even in Nederland te blijven.

Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi vonden na het WK al een nieuwe club (Newcastle United en FC Porto), terwijl ook Stefan de Vrij en Jordy Clasie wellicht de stap naar het buitenland maken. "Ik weet niet of het verstandig is", aldus Van Bommel tegen Nu.nl. "Ik heb zelf vrij laat de stap gemaakt en dan ga je toch als grote meneer. Tegenwoordig gaan ze veel eerder."

Wedden

Meer odds

"Voor iedereen is het natuurlijk anders. Ik zou mezelf nog een jaar willen bewijzen in Nederland omdat het altijd moeilijker is om dat topniveau in de Eredivisie nog een jaar te halen na een WK."

Van Bommel ging pas op zijn 28e naar het buitenland. "Spelers gaan anders naar het buitenland als ze zich nog een jaar bewijzen. Ik wilde naar de echte top en als die club niet kwam, bleef ik zitten. De garantie dat ze komen, is er alleen niet. Maar je valt op als je meerdere jaren achter elkaar presteert."

De oud-voetballer, die vorig jaar stopte, heeft wel begrip voor de jonge internationals. "Ik veroordeel het niet hoor. Er wordt beter betaald in het buitenland en het is ook wel mooi als je gevraagd wordt voor zo'n club."