Feyenoord kan supporters nog niet geruststellen voor duel met Besiktas
Real Sociedad houdt Rotterdammers op 1-1

23-07-2014 22:08
3

Feyenoord lijkt nog niet helemaal klaar voor de Champions League. Een week voor de eerste wedstrijd tegen Besiktas wist de ploeg van Fred Rutten niet te winnen van Real Sociedad: 1-1.

Feyenoord begon met de WK-gangers Jordy Clasie en Terence Kongolo op de bank. Zij hadden zich woensdagochtend voor de eerste keer bij Rutten gemeld in De Kuip na de wereldtitelstrijd in Brazilië. Stefan de Vrij, die bij het WK veel indruk maakte in de verdediging van Oranje, sluit later deze week aan bij de Rotterdamse selectie. Ook aanwinst Khalid Boulahrouz bekeek de aftrap als reserve. Ruben Schaken ontbrak door een blessure.

Mitchell Te Vrede nam voorin de plaats in van de vertrokken aanvalsleider Graziano Pellè (naar Southampton). De 22-jarige spits begon woensdagavond ietwat ongelukkig, maar bracht vijf minuten voor de rust wel de gelijkmaker op zijn naam. Hij profiteerde van slecht verdedigingswerk in de Spaanse defensie (1-1).

Met Te Vrede startte eigenlijk de hele thuisploeg nogal aarzelend. Al in de zevende minuut verdween een fortuinlijke dwarrelbal van Xabi Prieto achter de zichtbaar verraste doelman Erwin Mulder (0-1). Met name Tonny Vilhena en Jean-Paul Böetius trachtten daarna iets aan de snelle achterstand te doen, maar zij konden aanvoerder Lex Immers en Te Vrede niet in stelling brengen.

Na een uur maakte Boulahrouz zijn debuut als vervanger van Joris Mathijsen. De anonieme Wesley Verhoek moest een kwartier voor tijd na een stevige overtreding van Alfred Finnbogason (ex-sc Heerenveen) geblesseerd naar de kant. In de slotfase mochten ook Clasie en Kongolo nog invallen. Het bleef echter 1-1, met enig gemor en gefluit bij het legioen tot gevolg.