Rutten geniet van 'liefhebbers': Er komen wel internationals het veld in
'WK-duo' van Feyenoord na een week vakantie weer speelklaar

Rutten geniet van 'liefhebbers': "Er komen wel internationals het veld in"

24-07-2014 00:12

Jordy Clasie en Terence Kongolo maakten woensdagavond na een mini-vakantie hun eerste minuten in de voorbereiding van Feyenoord. Fred Rutten is blij dat hij het Oranje-duo weer kan inzetten.

Over een week speelt Feyenoord zijn eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Besiktas, waardoor Clasie en Kongolo zich deze week weer moesten melden. Het duo kreeg een week om bij te komen van het succesvolle WK met het Nederlands elftal.

De trainer twijfelde niet aan hun inzetbaarheid tegen Real Sociedad (1-1). "Je ziet wel dat er internationals het veld inkomen", aldus de trainer tegen Fox Sports. "Als je ziet hoeveel plezier Jordy en Terence eraan ontlenen, dan geniet ik daarvan. Het zijn liefhebbers."

Rutten, die zich ondanks het matige spel van zijn ploeg nog weinig zorgen maakte voor het duel Besiktas, beleefde een aparte start van de avond in De Kuip. Vooraf werd er één minuut stil gestaan bij de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. "Dat maakt echt indruk. Het was muisstil."