Manchester United vernedert LA Galaxy bij officieus debuut van Van Gaal
Engelse club liefst zeven keer trefzeker in eerste oefenduel

Manchester United vernedert LA Galaxy bij officieus debuut van Van Gaal

24-07-2014 07:12
2

Manchester United heeft zijn eerste oefenwedstrijd omgezet in een klinkende overwinning. De Engelse club was tijdens het officieuze debuut van trainer Louis van Gaal met liefst 7-0 te sterk voor LA Galaxy.

Ten overstaan van 85.000 toeschouwers in de Amerikaanse stad Pasadena liet Manchester geen spaan heel van de Amerikaanse topclub. De nummer zeven van het afgelopen Premier League-seizoen denderde in de Rose Bowl over de voormalige club van oud-Mancunian David Beckham heen. Danny Welbeck opende na dertien minuten spelen de score. Wayne Rooney maakte er met twee treffers, waaronder één doelpunt vanaf de stip, nog voor rust 3-0 van.

De vierde treffer kwam op naam van Reece James. Het talent nam ook de vijfde goal voor zijn rekening. Ashley Young was verantwoordelijk voor de 6-0 en 7-0. In Amerika liet Van Gaal aankopen Ander Herrera en Luke Shaw debuteren. Van Gaal, die koos voor een 5-3-2-systeem, kan in de Verenigde Staten nog geen beroep doen op Robin van Persie. Hij viert nog enkele weken vakantie. In Amerika oefent United de komende periode ook tegen AS Roma, Internazionale en Real Madrid.