'Eerste keus voor spitspositie van Heerenveen wil dolgraag naar Friesland verkassen'
Deense aanvaller mag voor 800.000 euro de overstap naar Heerenveen maken

'Eerste keus voor spitspositie van Heerenveen wil dolgraag naar Friesland verkassen'

24-07-2014 07:33
2

Thomas Dalgaard moet bij sc Heerenveen de opvolger van Alfred Finnbogason worden. De Telegraaf meldt donderdag dat de Friese club zijn pijlen volledig gericht heeft op de goaltjesdief van het Deense Viborg.

De dertigjarige Dalgaard wordt al lang gevolgd voor de Eredivisie-club, weet de krant. Heerenveen zag de aanvaller twee seizoenen geleden 26 treffers scoren in de eerste divisie van Denemarken. De Nederlandse club wilde vervolgens bekijken hoe Dalgaard zou presteren in de hoogste voetbaldivisie, de Superligaen. Ondanks de degradatie van Viborg wist de dertigjarige spits zich met achttien treffers te onderscheiden. Dat was de laatste bevestiging die Heerenveen zocht.

De Friese club zet alles op alles om Dalgaard over te nemen van Viborg, waar hij ondanks een doorlopend contract voor het juiste bedrag mag vertrekken. De Deense club zet in op een transfersom van 800.000 euro, een bedrag dat voor de Eredivisie-club na de miljoenentransfer van Finnbogason naar Real Sociedad niet onbetaalbaar is. Dalgaard, die door Heerenveen wordt gezien als de belangrijkste kandidaat voor de spitspositie, wil zelf niets liever dan naar de Eredivisie overstappen, weet de krant.