'Koeman klopt bij nood toch aan bij Feyenoord en heeft 'Dutch Xavi' in achterhoofd'
Feyenoord moet opnieuw vrezen voor belletje uit Engeland

'Koeman klopt bij nood toch aan bij Feyenoord en heeft 'Dutch Xavi' in achterhoofd'

24-07-2014 08:05
14

Ronald Koeman klopt wellicht opnieuw aan bij Feyenoord. Volgens The Daily Mirror houdt de trainer van Southampton Oranje-international Jordy Clasie in het achterhoofd als mogelijke versterking.

De Nederlandse trainer van de Premier League-club wil allereerst Morgan Schneiderlin overtuigen bij Southampton te blijven. De middenvelder staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur en Arsenal. Mocht Koeman er niet in slagen om Schneiderlin op St Mary's te houden, dan is Clasie zijn logische vervanger, weet de krant. De 23-jarige Dutch Xavi (Nederlandse Xavi) werkte de afgelopen seizoenen succesvol samen met Koeman. De trainer gaf Clasie zelfs de aanvoerdersband van Feyenoord.

Clasie, die woensdag voor het eerst weer in actie kwam met Feyenoord na het WK in Brazilië, gaf zelf te kennen nog niet officieel benaderd te zijn door andere clubs. Mogelijk waagt Koeman in de toekomst nog een belletje naar de Kuip, nadat de coach eerder Graziano Pellè al meenam naar de Premier League. Dat hangt volgens de krant echter vooral af van de toekomst van Schneiderlin. Clasie zelf wilde woensdag niet stilstaan bij de interesse vanuit het buitenland.

"Ik zit bij Feyenoord en ik heb het naar mijn zin", zegt Clasie, die ook gelinkt wordt aan FC Porto en Fiorentina, in gesprek met Fox Sports. "Ik heb met helemaal niets of niemand contact gehad. Er speelt niet heel veel, hoewel je natuurlijk wel hoort dat er clubs interesse hebben. Daar sluit ik me verder voor af. Het is niet iets waarmee ik me bezig moet houden."