'Veelzijdige Blind onderwerp van discussie bij leiding Barcelona'
Gaan de Catalanen voor specialisten of veelzijdige spelers?

'Veelzijdige Blind onderwerp van discussie bij leiding Barcelona'

24-07-2014 09:26
5

Door de komst van Jérémy Mathieu naar FC Barcelona is de kans op een transfer van Daley Blind kleiner geworden. De veelzijdige Ajacied is echter nog niet helemaal uit beeld bij de Catalaanse topclub.

De clubleiding van Barcelona discussieert volgens El Mundo Deportivo over de te voeren strategie. Omdat Mathieu op meerdere plaatsen inzetbaar is, zou er nog plaats kunnen zijn voor Blind. De Fransman kan net als Blind behalve als linksachter ook als centrale verdediger en middenvelder spelen.

Een groot deel van de beleidsbepalers pleit er echter voor om specialisten voor bepaalde posities te halen. Zo zou Marquinhos momenteel bovenaan de lijst staan als centrale verdediger. Pas als hij niet komt, wordt overwogen misschien toch nog voor Blind te gaan. De krant schrijft overigens dat het contact van Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars met Barcelona uitstekend is. Hij zou op korte termijn op bezoek komen bij de club en sprak ook al informeel over de situatie van Blind.

Volgens El Mundo Deportivo vraagt Ajax 22 miljoen euro voor Blind, die vanwege een uitstekend WK flink in waarde is gestegen. Ook Manchester United is volgens de krant een belangrijke kandidaat om de speler nog deze zomer over te nemen.