Guardiola vreest voor ontslag bij uitblijven van prijzen: Dat is geen geheim
"Hier beleven ze voetbal op een heel andere manier"

Guardiola vreest voor ontslag bij uitblijven van prijzen: "Dat is geen geheim"

24-07-2014 10:04
2

Pep Guardiola voelt dat hij door Bayern München wordt ontslagen als hij aankomend seizoen geen prijs pakt. Vorig jaar was Guardiola de opvolger van Jupp Heynckes, die in één seizoen beslag legde op het kampioenschap, de Duitse beker en de Champions League.

Guardiola voelt daardoor nog altijd de druk om te presteren. De Spanjaard won in zijn eerste voetbaljaargang bij Bayern de Bundesliga en het nationale bekertoernooi. In de Champions League werd hij uitgeschakeld door Real Madrid. "Het was een schande dat we verloren van Real. Niet het feit dat we verloren, maar de manier waarop", vertelt de trainer in de Duitse media.

"We hebben de Bundesliga gewonnen met een puntenaantal dat nog nooit is voorgekomen en we wonnen de beker in een geweldig seizoen", gaat de eindverantwoordelijke verder. Guardiola voelt nog steeds dat hij zich aan het aanpassen is. "Ik ben in een ander land terecht gekomen dan waar ik ben geboren en opgegroeid. Hier beleven ze voetbal op een heel andere manier."

"Ik pas me aan en probeer mijn eigen ideeën in dat proces toe te passen, dat is niet iets wat je binnen een seizoen lukt. Het is overigens geen geheim dat als ik niet win, dat er volgend jaar een nieuwe trainer aangesteld wordt."