Na Stefan gaat niemand meer weg, denk ik. Clasie blijft ook wel
Middenvelder rekent op ploeggenoten tijdens restant transferperiode

"Na Stefan gaat niemand meer weg, denk ik. Clasie blijft ook wel"

24-07-2014 11:30
7

Hoewel het seizoen nog moet losbarsten, kan er bij Feyenoord bepaald niet worden gesproken van een rustige voorbereiding. De Rotterdammers wachten volgende week een uiterst belangrijk treffen met Besiktas, maar weten momenteel niet met welke spelers het kan aantreden tegen de Turken. Ruud Vormer maakt zich echter niet al te druk.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Bruno Martins Indi (FC Porto), Daryl Janmaat (Newcastle United) en Graziano Pellè (Southampton) namen deze zomer afscheid van Feyenoord en mogelijk komen daar Stefan de Vrij en ook Jordy Clasie nog bij. Het tweetal staat nadrukkelijk in de belangstelling van Europese (top)clubs en staat zelf niet onwelwillend tegenover een transfer. Feyenoord hoopt zelf Bas Dost los te kunnen weken bij VfL Wolfsburg, maar een week voor de belangrijke Champions League-ontmoeting tegen Besiktas verlopen de onderhandelingen moeizaam.

"Maar ook met dit team moeten we het kunnen doen. Besiktas is een pittige tegenstander, die we niet moeten onderschatten, maar ik ben blij dat we geen Lille of Zenit hebben geloot", toonde Vormer zich na de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (1-1) vol vertrouwen tegenover VoetbalPrimeur. "Na Stefan gaat hier niemand meer weg, denk ik. Of ik hem nog heb gesproken daarover? Nee, hij is op dit moment op vakantie, dus ik laat hem lekker met rust."

"Clasie blijft ook wel", vervolgde de middenvelder. "Want als wij de volgende ronde van de Champions League halen, is dat voor Jordy ook mooi. Hoewel je het natuurlijk nooit weet in het voetbal." De eventuele komst van Dost zou Vormer toejuichen. "Ik denk dat Dost een hele goede zou zijn voor ons. Ik weet niet hoe het er precies voor staat, maar ik denk dat hij qua type speler wel een beetje op Pellè lijkt. Hij is lang en kopsterk."