Het was wel even wennen om weer tegen een goede tegenstander te spelen
"Er staat ons een zwaar seizoen te wachten"

"Het was wel even wennen om weer tegen een goede tegenstander te spelen"

24-07-2014 11:33

Kyle Ebecilio is vooralsnog tevreden met het verloop van de voorbereiding bij FC Twente. De middenvelder staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen voor de Tukkers. Vorig jaar moest hij in de voorbereiding afhaken met een enkelblessure, nu voelt hij zich topfit.

"Het is tot nu toe een goede voorbereiding", vertelt de voormalig speler van Feyenoord en Arsenal op de officiële website van de Eredivisie-club. "We raken fit en het team staat er goed op. We zijn op elkaar ingespeeld en aan Kasper Kusk kan ik zien dat hij snel aan ons spel gewend raakt." De fysieke gesteldheid is in de ogen van Ebecilio een cruciaal punt. "Er staat ons een zwaar seizoen te wachten, met Europees voetbal. Het is belangrijk dat je fit blijft en qua conditie top bent."

FC Twente speelde woensdagavond voor het eerst een oefenduel tegen een tegenstander van niveau. Het Turkse Konyaspor (0-0) was de tegenstander. "De afgelopen wedstrijden hebben we tegen wat mindere tegenstanders gespeeld, maar dit was een zware wedstrijd. Het was wel even wennen om weer tegen een goede tegenstander te spelen. Dat kwam ook doordat het erg warm was en het veld droog was."