Vorm verlaat 'Swans' met opgeheven hoofd: Soms moet je aan je toekomst denken
"Ik ga naar een grote club en dat is een mooie uitdaging voor mij"

Vorm verlaat 'Swans' met opgeheven hoofd: "Soms moet je aan je toekomst denken"

24-07-2014 11:29
2

Michel Vorm neemt op de officiële website van Swansea City afscheid van de club uit Wales. De Oranje-doelman verhuist naar Tottenham Hotspur. Samen met zijn teamgenoot Ben Davies tekende Vorm woensdag een contract bij de club uit Londen.

Drie jaar verdedigde Vorm de clubkleuren van Swansea City. The Swans zitten in het hart van de oud-keeper van FC Utrecht. "Swansea is heel goed voor mij geweest; vanaf de allereerste seconde dat ik het veld opstapte tegen Manchester City tot de slotseconde van mijn laatste wedstrijd tegen Southampton", zegt Vorm, die in totaal 97 wedstrijden speelde namens Swansea City. "Het is een enorm avontuur geweest, maar wel een avontuur om van te genieten."

"Ik heb Swansea de laatste drie jaar zien groeien. Mensen praten positief over de club en over wat het heeft bereikt op het veld. Of dat nu in Nederland, Groot-Brittannië, Dubai of de Verenigde Staten is. We hebben grote teams verslagen de laatste drie jaar en ik denk dat Swansea door zal blijven gaan met zichzelf te etaleren als een Premier League-club."

"Ik denk dat ik Swansea met opgeheven hoofd verlaat en ik hoop dat ik een goede indruk heb achtergelaten als persoon en als speler op het veld. De mensen in Swansea zijn goed voor mij en mijn familie geweest en dat is iets wat we nooit zullen vergeten. Ik ga de Swansea-familie missen, want we hebben met z'n allen veel meegemaakt de laatste drie jaar. Maar dat is voetbal."

"Ik ga naar een grote club en dat is een mooie uitdaging voor mij. Soms wanneer een club als Tottenham Hotspur komt moet je aan de toekomst denken en een beslissing maken", aldus Vorm, die in de troostfinale van het WK in Brazilië zijn enige minuten maakte op het eindtoernooi namens het Nederlands elftal. "Ik kreeg mijn paar minuten van faam", grapt Vorm. "Maar het was een mooi moment voor mij en sowieso een geweldig toernooi voor ons."