FC Twente geeft openheid van zaken omtrent Doyen-aandeel bij transfer Tadic
Doyen ontvangt tien procent van netto transferopbrengst

FC Twente geeft openheid van zaken omtrent Doyen-aandeel bij transfer Tadic

24-07-2014 11:43
2

FC Twente heeft duidelijkheid gegeven rondom het aandeel van investeringsmaatschappij Doyen bij de transfer van Dusan Tadic. De Eredivisie-club reageert vanwege een eerder verschenen bericht in Voetbal International.

Volgens de Tukkers klopt die berichtgeving niet helemaal, waardoor het zich genoodzaakt voelt duidelijkheid te scheppen. Het voetbalblad meldde dat Doyen dertig procent van de transfersom zou ontvangen die Southampton heeft betaald voor de Serviër. Dat zou betekenen dat FC Twente ongeveer vier miljoen euro moet afstaan aan Doyen. Met de transfer van Tadic is in totaal veertien miljoen euro gemoeid

De Enschedeërs claimen echter dat Doyen slechts recht heeft op tien procent van de netto transferopbrengst. Dat meldt FC Twente via het eigen Twitter-account. Tadic maakte eerder de overstap naar de Premier League-club, maar is op dit moment nog in afwachting van zijn werkvergunning. Daarom verblijft de international momenteel in Nederland. Wel speelde hij in Nederland al een oefenduel met zijn nieuwe werkgever.