Chinese ADO-eigenaar wil ook stadion kopen en denkt direct al aan uitbreiding
Wang: "Ik denk zelfs dat het noodzakelijk is om het stadion uit te breiden"

Chinese ADO-eigenaar wil ook stadion kopen en denkt direct al aan uitbreiding

24-07-2014 11:47
11

Wang Hui, de toekomstig eigenaar van ADO Den Haag, heeft grootse plannen. De Chinese zakenman wil ook de mogelijkheid bekijken om het stadion van de club te kopen. Dat vertelt Wang in een interview met Omroep West.

"De mogelijkheid wordt momenteel bekeken. Ik heb Mark van der Kallen en ook andere mensen gevraagd of de overheid open zou staan voor eventuele verkoop van het stadion", aldus Wang tegenover de regio-omroep. Niet alleen wil de Chinees het stadion kopen, ook over een uitbreiding van het Kyocera-stadion wordt al nagedacht. "Ik denk dat vanuit het perspectief van toekomstige ontwikkelingen het stadion misschien wel te klein is. Ik denk zelfs dat het noodzakelijk is om het stadion uit te breiden zodat het plaats kan bieden aan meer mensen."

Wang mag zich nog geen officieel eigenaar van de Eredivisie-club noemen. Pas wanneer Van der Kallen het geld uit China ontvangt, vindt de overdracht van de aandelen plaats. Dat proces zou volgens de regio-omroep vier tot zes weken kunnen duren. Daardoor wordt het voor ADO Den Haag en Wang lastig om tijdens de huidige transferperiode al een slag te slaan op de transfermarkt. Op 31 augustus moeten transfers zijn afgerond.

De Chinese investeerder sluit niet uit dat ADO toch zaken gaat doen. "We overwegen en overleggen deze kwestie, onze wens is om het team sterker te maken door middel van investeringen. Wat ik kan bijdragen is dat ik mijn netwerk en kapitaal kan inzetten om ADO Den Haag standvastiger en sneller kan laten groeien en de club naar een hoger niveau te tillen. We gaan vooral investeren in de ontwikkeling van de club als geheel. In het contract staat dat er extra investeringen in de club zullen gaan plaatsvinden", aldus Wang tegenover Omroep West.