'Vitesse duikelt in Servië Nigeriaanse vervanger Havenaar op'
Spits Dauda mogelijk donderdag al onder contract in Arnhem

'Vitesse duikelt in Servië Nigeriaanse vervanger Havenaar op'

24-07-2014 12:15
1

Vitesse lijkt in Abiola Dauda een nieuwe spits gevonden te hebben. De 26-jarige Nigeriaan komt over van Rode Ster Belgrado en tekent naar verluidt voor drie seizoenen.

Volgens het Zweedse Expressen heeft Dauda woensdag al een medische keuring ondergaan en zet hij donderdag zijn krabbel onder de verbintenis. "Ik kan geen commentaar geven over de details van een nieuwe club", reageert zaakwaarnemer Patrick Mörk tegenover de krant. Dauda speelde jarenlang voor Kalmar FF en is zodoende een bekende in Zweden.

Eén van de redenen dat Dauda weg wil bij Rode Ster Belgrado is de betaling. "Dat komt altijd een beetje laat. Je moet geduld hebben, het is moeilijk om te weten wanneer het zal komen", zei de aanvaller in de lente van 2013. "Ze betalen zo nu en dan, maar het is nooit op de datum. Ik heb respect voor de situatie, het geld ontbreekt gewoon."

Dauda speelt sinds begin 2013 voor Rode Ster, waarvoor hij zeventien keer scoorde in 38 wedstrijden. In 2012 kende hij zijn beste seizoen voor Kalmar. Toen liet Dauda veertien treffers in 25 duels noteren. Bij Vitesse kan de Nigeriaan de opvolger van Mike Havenaar worden.