In het kort: Plet scoort weer in Europa League, Willem II neemt 'Struijk' mee

In het kort: Plet scoort weer in Europa League, Willem II neemt 'Struijk' mee

24-07-2014 22:44

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Plet blijft maar scoren voor Zulte
Zulte Waregem heeft donderdagavond comfortabel de derde voorronde bereikt van de Europa League. De Belgische ploeg won in Polen ook de return tegen Zawisza Bydgoszcz, de bekerwinnaar in eigen land: 1-3. De ploeg van trainer Francky Dury had het thuisduel met 2-1 gewonnen. Voor Zulte opende Glynor Plet de score al in de eerstee minuut. De voormalige spits van FC Twente en Heracles Almelo had in de thuiswedstrijd ook al gescoord tegen de Poolse ploeg. In de derde voorronde neemt Zulte het op tegen Shakhtar Soligorsk uit Wit-Rusland.

Willem II neemt oud-gediende mee naar Frankrijk
Frank van der Struijk gaat met Willem II op trainingskamp mee naar Frankrijk. De verdediger is momenteel clubloos en houdt zijn conditie op peil bij de Tilburgers. Dat Van der Struijk mee mag naar Frankrijk, wil overigens niet zeggen dat hij binnenkort een contract aangeboden krijgt. "Er is heel weinig geld. En wat is er is, kunnen we maar één keer uitgeven", aldus coach Jurgen Streppel tegenover het Brabants Dagblad.

Heerenveen test Ghanees en Chinees

De Chinese verdediger Xi Yu Feng en de Ghanese aanvaller Isaac Oppong Osae zijn op proef bij sc Heerenveen. Dat meldt de Friese club donderdag op de officiële website. De twee voetballers krijgen de kans de technische staf van de Eredivisie-club te overtuigen van hun kwaliteiten.

Fred keert toch terug naar Donetsk
De Braziliaanse aanvaller Fred is teruggekeerd bij Shakhtar Donetsk. Dat meldde de Oekraïense kampioen donderdag met de toevoeging dat zijn landgenoot Ismaily snel zal volgen. De twee Brazilianen behoorden tot een gezelschap van zes Zuid-Amerikaanse spelers van Shakhtar die na een oefenduel in Frankrijk bij Olympique Lyon weigerden terug te keren. Zij voelden zich onveilig na de vliegtuigcrash waarbij 298 doden vielen, onder wie 194 Nederlanders. Het toestel is vermoedelijk neergeschoten.

Japan stelt Mexicaan aan
De Mexicaan Javier Aguirre (foto) is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Japan. Hij is de opvolger van Alberto Zaccheroni, zo maakte de Japanse voetbalbond donderdag bekend. Details werden niet naar buiten gebracht, maar Aguirre zal normaal gesproken naar het WK van 2018 toewerken. Zaccheroni strandde met Japan in Brazilië al in de groepsfase. Dat was een tegenvaller. Aguirre (55) was bondscoach van zijn vaderland bij de WK's van 2002 en 2010. Zijn laatste werkgever was het Spaanse Espanyol. Hij debuteert op de bank bij Japan op 5 september in een interland tegen Uruguay.

NEC haalt jeugdinternational van IJsland
NEC heeft zich versterkt met de IJslander Kristjan Emilsson. De 21-jarige aanvaller annex middenvelder kreeg een deel van zijn opleiding bij FC Liverpool en is afkomstig van het IJslandse Hafnarfjördur. Voor deze laatste club speelde hij 59 wedstrijden waarin hij tot 18 doelpunten kwam. Emilsson, die uitkwam voor de nationale elftallen van IJsland onder 17, 19 en 21 jaar, tekende voor 3 jaar in Nijmegen

FC Basel winkelt bij Internazionale
De Argentijnse verdediger Walter Samuel (36) zet zijn loopbaan voort bij het Zwitserse FC Basel. De voormalig international heeft een contract tot het eind van het seizoen getekend. Dat heeft zijn nieuwe club woensdag bekendgemaakt. Samuel speelde 56 keer voor de Argentijnse ploeg. Op clubniveau kwam hij uit voor onder meer AS Roma, Real Madrid en Internazionale. Bij die laatste club, waarvoor hij meer dan driehonderd duels speelde, werd zijn aflopende contract niet verlengd.