Kicker deelt cijfers uit: 'Robben toonde in Brazilië beestachtige vorm'
Müller en Alaba internationale klasse volgens vakmagazine

Kicker deelt cijfers uit: 'Robben toonde in Brazilië beestachtige vorm'

24-07-2014 14:51
5

Bayern München beschikt over de beste zijkanten van Duitsland. Het vakblad Kicker plaatste Arjen Robben en Thomas Müller bovenaan in de categorie 'Außenbahn offensiv', oftewel aanvallende deel van de zijkant. Back David Alaba is de beste vleugelverdediger van de Bundesliga.

Het toonaangevende Duitse blad gaf Robben en Müller het predikaat wereldklasse mee. De Nederlander 'onderstreepte in Brazilië zijn beestachtige vorm en paarde dat aan onweerstaanbaar hoge snelheid met maximale balcontrole'. De Duitser, wereldkampioen met zijn land, 'demonstreerde tijdens het WK een uniek Torinstinct', oordeelde Kicker. Bayern-medespelers Franck Ribéry en Mario Götze volgen op plaatsen vier en vijf.

Achterin beschikt Bayern München ook over het neusje van de zalm van de Bundesliga. Linksback David Alaba voert de lijst met vleugelverdedigers aan. 'Zekerheid in de passing, dynamisch, een goede mentaliteit en een sterk schot', luidt de omschrijving van het 'loopwonder', dat eveneens als internationale klasse bestempeld wordt.