Robinho bouwt muur om zich heen en drijft Milan tot wanhoop
Salariseisen van Braziliaan veel clubs te gortig

Robinho bouwt muur om zich heen en drijft Milan tot wanhoop

24-07-2014 16:02
5

Robinho lijkt deze zomer eindelijk terug te keren naar zijn thuisland Brazilië. Bij AC Milan is zijn toekomst troebel en veel clubs zijn geïnteresseerd, maar het salaris vormt een struikelblok.

Flamengo meldde zich deze week bij Milan, maar ook die club liep op tegen de muur die Robinho om zichzelf heen heeft gebouwd. De aanvaller, wiens contract nog twee jaar doorloopt, verdient een royaal salaris in het noorden van Italië en wil er niet op achteruit gaan als hij bij een nieuwe club tekent.

Milan begint zich ondertussen groen en geel te ergeren. Ook in de vorige twee transferperiodes stond de dertigjarige Robinho op het punt te vertrekken, maar telkens waren zijn salariseisen te gortig voor geïnteresseerde clubs. Volgens ESPN zou nu Orlando City een poging willen wagen. De Amerikaanse club deed al eerder succesvol zaken met Milan: Kaká werd transfervrij losgeweekt.

Als Robinho toch vertrekt, dan investeert Milan de opgebrachte miljoenen in een nieuwe speler. Tonny Vilhena van Feyenoord zou in beeld zijn, maar het is onduidelijk of die berichten kloppen.