Guardiola hoopt WK-schwung in Beieren: Er komen wereldkampioenen terug
"De wereldtitel zullen ze nooit vergeten en ik ben blij voor ze"

Guardiola hoopt WK-schwung in Beieren: "Er komen wereldkampioenen terug"

24-07-2014 16:33

Josep Guardiola van Bayern München heeft in zijn trainerscarrière wel eens een betere seizoensvoorbereiding kunnen draaien. De Spaanse oefenmeester kan pas begin augustus beschikken over de WK-gangers, omdat die nu nog genieten van hun vakantie.

Guardiola hoopt vooral dat de Duitse internationals hun WK-gevoel mee kunnen nemen voor het komende seizoen. "Ze komen als wereldkampioen terug, dat is veel beter dan er vanaf het begin bij zijn", zegt hij voorafgaand aan de Amerikaanse oefentrip van Bayern. "Zij zijn nu een stuk blijer met hun carrière en ook voor hun toekomst. De wereldtitel zullen ze nooit vergeten en ik ben blij voor ze."

De succestrainer wil dan ook niet zeuren dat hij zijn belangrijke spelers nu nog moet missen. "Na een WK of een EK is een voorbereiding bij een club altijd wat chaotisch. We moeten ons aan de situatie aanpassen. Iets anders kunnen we toch niet doen, dus ik ga niet klagen. We werken nu met de jonge spelers en leren hun kwaliteiten kennen."

Guardiola moet naast de Duitse WK-gangers ook nog wachten op Arjen Robben, de Braziliaan Dante en de Zwitser Xherdan Shaqiri. Zij sluiten op 5 augustus aan bij de selectie, zo werd woensdag bekend.