Lampard hakt knoop door en verhuist na Villa ook naar 'Big Apple'
New York City FC nieuwe club van Chelsea-icoon

Lampard hakt knoop door en verhuist na Villa ook naar 'Big Apple'

24-07-2014 16:54

Frank Lampard zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. De 36-jarige Engelsman verlaat Chelsea na dertien jaar en gaat spelen voor New York City FC, zo maakte de ambitieuze club donderdag bekend.

De transfer van Lampard naar de 'Big Apple' hing al tijden in de lucht en donderdag werd spijkers met koppen geslagen. De middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. Hij was transfervrij, nadat zijn eenjarige verbintenis bij Chelsea eerder deze zomer was afgelopen.

De 106-voudig international van Engeland is blij: "Ik dacht: waarom niet? Dit is hele mooie kans voor mij. New York is een geweldige stad en de club heeft grote plannen. Ik wil laten zien dat ik ook in de Verenigde Staten goed kan voetballen en ik wil belangrijk zijn voor mijn medespelers."

Lampard is na David Villa de tweede grote aankoop van New York City FC, de zusterclub van Manchester City. De club doet in februari 2015 zijn intrede in de Major League Soccer en zal totdat het stadion gereed is, zijn thuiswedstrijden gaan spelen in het honkbalstadion van de Yankees.

Om de tijd tot de competitiestart te overbruggen bereikte Villa in juni al overeenstemming met het Australische Melbourne City, voorheen Melbourne Heart, om daar drie maanden te gaan spelen. De club van trainer John van 't Schip is net als NYCFC voor een deel eigendom van Manchester City. Lampard weet nog niet hoe en waar hij zijn conditie op peil gaat houden.

In zijn dertien seizoenen bij Chelsea won Lampard onder meer drie landstitels, de Champions League en de Europa League. Met 211 goals in officiële wedstrijden is de middenvelder topscorer aller tijden van de Londenaren.