'James' direct melkkoe van Real Madrid: omzet van bijna dertig miljoen
Madrilenen verdienen deel transfersom razendsnel terug

'James' direct melkkoe van Real Madrid: omzet van bijna dertig miljoen

24-07-2014 18:16
6

Real Madrid legde deze week het duizelingwekkende bedrag van tachtig miljoen euro op tafel om James Rodriguez los te weken bij AS Monaco. Een deel daarvan is alweer terugverdiend.

Sinds Rodriguez zijn krabbel onder een zesjarig contract zette, draait de merchandisingsectie van Real overuren. In twee dagen tijd werden 345.000 Real-shirtjes van de topaankoop verkocht, goed voor een omzet van 29.325.000 euro. Een deel van dat bedrag, naar verluidt twintig procent, gaat rechtstreeks naar de Madrileense kas.

Het tenue met de naam van Rodriguez slaat zowel aan bij de Colombiaanse fans als bij de supporters van de Spaanse grootmacht, schrijft Marca. Van de 44.000 toeschouwers die dinsdag de presentatie in Bernabéu bijwoonden, kochten achteraf 7.188 van hen een 'James-exemplaar'.

Real Madrid heeft met de komst van Rodriguez de komst van zijn droomaanval compleet. Rodriguez moet een geheel gaan vormen met Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale. In Toni Kroos (Bayern München) vond de Spaanse club al een controleur.