'Nieuwe spits van Vitesse steekt deel transfersom in eigen zak'
Aanvaller heeft recht op anderhalve ton

'Nieuwe spits van Vitesse steekt deel transfersom in eigen zak'

24-07-2014 22:52
2

Vitesse bracht donderdagmiddag naar buiten dat het Abiola Dauda heeft aangetrokken als nieuwe spits. De Arnhemmers betaalden 500.000 euro voor de goalgetter van Rode Ster Belgrado en is dat was voor de speler op twee fronten een goede boodschap, meldt De Gelderlander op basis van berichten in diverse Servische en Nigeriaanse media.

De 26-jarige Dauda is vanzelfsprekend blij met zijn overstap naar Vitesse, waar hij de opvolger is van de vertrokken Mike Havenaar. De Nigeriaan, die tevens beschikt over een Zweeds paspoort, scoorde er vorig seizoen op los bij Rode Ster Belgrado en was eerder ook succesvol voor de Zweedse topclub Kalmar FF.

Daarnaast steekt Dauda 150.000 euro van de transfersom in eigen zak. Eén van de grootste redenen achter zijn wens om te vertrekken bij Rode Ster was namelijk het feit dat hij al enkele maanden geen salaris meer had ontvangen. De voormalige voetbalgrootmacht kampt namelijk met ernstige financiële problemen en heeft nu een deel van de transfersom afgestaan om het achterstallige loon te compenseren.