PSV treft oude bekende in voorronde Europa League
Oostenrijkers oefenden al tegen Nederlandse topclub

PSV treft oude bekende in voorronde Europa League

24-07-2014 23:12
3

PSV speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen SKN Sankt Pölten. De Oostenrijkse ploeg versloeg donderdagavond in de return op eigen veld Botev Plovdiv met 2-0. Dat was na de nederlaag van 2-1 vorige week in Bulgarije precies voldoende voor kwalificatie. De Spanjaard Daniel Lucas Segovia maakte beide treffers voor Sankt Pölten in de thuiswedstrijd.

Toevallig speelde PSV op 6 juli al een oefenwedstrijd tegen Sankt Pölten. De Eindhovenaren wonnen destijds met een veredelde jeugdploeg met 1-0 dankzij een treffer van Oscar Hiljemark. PSV speelt op donderdag 31 juli eerst thuis tegen de Oostenrijkse ploeg, die vorig jaar de finale van de nationale beker haalde en zich zo plaatste voor de Europa League. De club speelt zijn wedstrijden op het tweede niveau van Oostenrijk.

PSV kan tegen Sankt Pölten nog geen beroep doen op Georginio Wijnaldum, Santiago Arias en Memphis Depay. Het drietal heeft vanwege hun deelname aan het WK langer vakantie gekregen. Aankoop Luuk de Jong kan wel spelen en maakt waarschijnlijk zijn officiële debuut.