FC Groningen al na twee duels klaar in Europa: Dat is een grote teleurstelling
Coach baalt van kort Europees avontuur

FC Groningen al na twee duels klaar in Europa: "Dat is een grote teleurstelling"

24-07-2014 23:51
4

FC Groningen werd donderdagavond door Aberdeen uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. De ploeg van Erwin van de Looi ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen de bescheiden Schotse club. Van de Looi toonde zich na afloop in gesprek met FOX Sports zeer teleurgesteld.

"Deze wedstrijd is beslist door momenten", doelde Van de Looi op de door Aberdeen afgestrafte persoonlijke fouten van Groningen. "Een paar momenten in de eerste helft hebben ons de das om gedaan. Hoewel ik vond dat we de hele eerste helft niet goed speelden, verdedigden we bij de doelpunten erg zwak. Aanvallend had het ook beter gekund, Michael de Leeuw had die 2-2 kunnen en moeten maken."

In de rust gooide Van der Looi alles om en ging hij voor een tactiek van alles of niets. "We hebben na rust alles geprobeerd om de wedstrijd nog om te draaien. Aanvallende wissels, meer risico en opportunistischer spelen. Dan zie je dat je nog mogelijkheden krijgt. Helaas liggen we er toch uit. Dat is een grote teleurstelling."