Groningen houdt poot stijf in 'bijzondere periode': We staan er redelijk strak in
"Het is altijd weer een bijzondere periode. Je weet dat de markt open is tot 31 augustus"

Groningen houdt poot stijf in 'bijzondere periode': "We staan er redelijk strak in"

25-07-2014 00:02
1

Voor FC Groningen breken spannende weken aan. Twee belangrijke spelers van de Eredivisie-club staan in de belangstelling van clubs uit het buitenland. Het is nog maar de vraag of Filip Kostic en Tjaronn Chery na 31 augustus nog speler zijn van de FC.

Als het aan algemeen directeur Hans Nijland ligt, blijft het duo ook komend seizoen actief in Euroborg. "Het is altijd weer een bijzondere periode. Je weet dat de markt open is tot 31 augustus", zegt Nijland in gesprek met Fox Sports. "Er is veel belangstelling voor spelers van FC Groningen. Chery en Kostic, dat is bekend. Maar het is ook bekend dat wij redelijk ver gaan om deze spelers te behouden voor FC Groningen."

"Ze hebben langdurig contracten bij FC Groningen, dat is één. Ten tweede: twee weken terug hadden wij een aantal financieel aardige meevallers. Ik doel op de verkoop van Dusan Tadic, Tim Matavz en Luis Suarez. Dat heeft gezorgd voor een aardige cash-instroom hier in het Euroborg-stadion, ruim twee miljoen euro. Dat zorgt in ieder geval dat je financieel rust hebt en niet per se hoeft te verkopen."

"Dus nogmaals we staan er redelijk strak in", gaat Nijland verder tegenover de tv-zender. "Maar aan de andere kant, en dat weten we allemaal, als er op een goed moment biedingen komen waar je geen nee tegen kunt zeggen dan moet je aan de onderhandelingstafel, zo simpel is het. Maar wat ons betreft is het nog lang niet zo ver. Op dit moment zijn wij niet in gesprek met andere clubs of makelaars."