Giggs smult van 'grootheid' Van Gaal: Hij vroeg het niet, maar vertelde het me
"Ik denk wel dat er gelijkenissen zijn met Sir Alex Ferguson"

Giggs smult van 'grootheid' Van Gaal: "Hij vroeg het niet, maar vertelde het me"

25-07-2014 00:09
2

Ryan Giggs wist al snel dat er met de komst van Louis van Gaal voor hem geen einde kwam aan zijn verblijf op Old Trafford. De oud-speler van Manchester United, afgelopen seizoen even interim-trainer bij de club, kreeg al in het eerste gesprek met de nieuwe trainer van United te horen dat hij als assistent aan de slag zou gaan.

"Hij was er redelijk direct over", haalt Giggs het eerste gesprek met Van Gaal terug. "Het was na een halfuurtje toen hij op de man af vroeg. Of, hij vertelde het me eigenlijk! Louis zei alleen: 'Jij bent mijn assistent-trainer', of iets als 'Ik wil dat jij mijn assistent bent'. Ik hoefde er geen twee keer over na te denken. Het was natuurlijk een ongelooflijke kans voor mij om te leren van één van de grote trainers, bij de club te blijven en beter te worden als coach."

"Ik denk wel dat er gelijkenissen zijn met Sir Alex Ferguson", gaat Giggs verder. "Ze hebben allebei een soort aura om zich heen hangen. Dat komt door het succes dat zij hebben ervaren. Zij eisen van de spelers dat ze reageren en ze eisen respect. In de korte tijd dat ik met Van Gaal werk is duidelijk te zien waarom hij zo succesvol is. Hij is besmettelijk. Hij wil dat alles van de eerste tot de laatste minuut van de training goed gaat. Alles wat hij doet is duidelijk en iedereen snapt het meteen."

"Wat hij op het WK deed met het Nederlands elftal was fantastisch"
"Louis van heeft unieke manier om zijn boodschap over te brengen en het is geweldig om dat te zien. Om op de eerste rij te zitten is goed voor mijn ervaring en voor de spelers. Wat hij op het WK deed met het Nederlands elftal was fantastisch. De wissel van de doelman tegen Costa Rica bijvoorbeeld. Als ik een strafschoppennemer van de tegenpartij was, zou ik bij mezelf denken: 'Waarom wisselen ze van keeper? Is dat een speciaal iemand?'."

"Dat is wat grote managers zo groot maakt: de beslissingen die ze nemen. Als het fout was gegaan, had hij op de blaren moeten zitten. Maar dat is wat je moet doen. Je moet achter hetgeen staan waarvan jij denkt dat goed is. Soms zal het fout gaan, maar als je aan je principes vasthoudt dan zal het normaal gesproken goed gaan. Dat moet je ook doen als trainer van Manchester United."