'Barça denkt veel eerder dan verwacht over Suarez te kunnen beschikken'
Catalanen rekenen op strafverlaging

'Barça denkt veel eerder dan verwacht over Suarez te kunnen beschikken'

25-07-2014 07:10
18

FC Barcelona heeft goede hoop dat Luis Suarez veel eerder dan wordt gedacht voor FC Barcelona kan uitkomen. De Uruguayaanse aanvaller is tot en met 25 oktober geschorst vanwege het bijten van Giorgio Chiellini.

De aanvaller ging deze week officieel in beroep bij sporttribunaal CAS en hoopt op een strafverlaging. Volgens de Spaanse krant Sport gaat men er bij de Catalaanse club vanuit dat dit resultaat oplevert. De FIFA zou tijdens het WK, voor het oog van de wereld, een extra zware straf hebben opgelegd aan Suarez.

Op die manier verstomde de kritiek op de bond en kon de aandacht snel worden verlegd naar het voetbal van dat moment. Nu alle kruitdampen zijn opgetrokken rekent Barça erop dat er een veel minder hoge straf uitkomt. De club hoopt dat Suarez slechts een paar competitiewedstrijden hoeft te missen en al in augustus of september weer in actie kan komen. De uitspraak van het CAS wordt pas half augustus verwacht.

Overigens is het interessant om te kijken wanneer El Clásico dit jaar gespeeld wordt. De Spaanse bond maakte donderdag bekend dat dit in het weekend van 25 en 26 oktober zal zijn. Op 25 oktober is Suarez nog geschorst, op de 26ste mag hij weer spelen.