'Koeman opent jacht op begeerde Van Dijk; Celtic vraagt hoofdprijs'
Verdediger verkiest Southampton boven Swansea

'Koeman opent jacht op begeerde Van Dijk; Celtic vraagt hoofdprijs'

25-07-2014 07:28
3

Naast Ron Vlaar is ook Virgil van Dijk in beeld bij het Southampton van Ronald Koeman. Dat melden verschillende Engelse tabloids vrijdag. Van Dijk maakte in zijn debuutseizoen bij Celtic veel indruk.

Het leverde hem behalve de titel Speler van het Jaar ook veel belangstelling uit het buitenland op. Van Dijk werd al gelinkt aan de grote Engelse clubs, maar de laatste tijd bleef het stil. Tot vandaag. Volgens onder meer The Mirror wil Koeman zijn defensie snel versterken met de oud-speler van FC Groningen.

Celtic vraagt een slordige 12,5 miljoen euro, een bedrag wat voor Southampton prima op te hoesten valt als Dejan Lovren (vraagprijs 25 miljoen euro, red.) aan Liverpool wordt verkocht. Van Dijk zelf ziet een overstap wel zitten en zou graag samenwerken met zijn landgenoot. Dat Swansea City eveneens interesse in hem heeft, verandert daar voor Van Dijk niets aan.

Ook Jordy Clasie staat volgens de tabloids nog op het lijstje van Koeman. Feyenoord heeft echter meermaals aangegeven dat de middenvelder op dit moment niet te koop is.