Stevige strijd Cech-Courtois: Ik wil niet op de bank zitten
Goalies maken het Mourinho moeilijk

Stevige strijd Cech-Courtois: "Ik wil niet op de bank zitten"

25-07-2014 08:24

Bij Chelsea wordt het de komende weken spannend wie er in het doel komt te staan. Trainer José Mourinho heeft de beschikking over de ervaren Petr Cech en de indrukwekkende Thibaut Courtois.

In de voorbereiding zal The Special One een keuze moeten maken wie op doel komt te staan. De Tsjechische sluitpost Cech is alvast niet van plan een heel seizoen toe te kijken. "Ik wil niet op de bank zitten. Daarom doe ik er nu alles aan om in de ploeg te blijven", zegt hij vrijdag tegen The Mirror.

"Ik wil het niet hebben over 'als' en 'maar'. Laten we gewoon zien hoe het gaat en wat er gebeurt. Jullie weten dat ik altijd het beste geef. Meer kan ik niet doen. Ik zal klaar zijn voor de start van het seizoen", aldus de doelman. "Mourinho zal zijn keuze maken. Op elke positie moeten spelers laten zien dat ze het verdienen. Dat geldt ook voor mij."

Het ligt niet voor de hand dat de 32-jarige Cech komend seizoen, als hij gepasseerd wordt door Courtois, een heel seizoen op de bank zal zitten. De sluitpost lijkt in dat geval aan te dringen op een transfer.