Clasie: 'Heb he-le-maal niets gedaan, dat werd me ook geadviseerd'
Middenvelder na korte vakantie klaar voor het nieuwe seizoen

Clasie: 'Heb he-le-maal niets gedaan, dat werd me ook geadviseerd'

25-07-2014 09:18
2

Jordy Clasie moet er na tien dagen vakantie weer vol tegenaan bij Feyenoord. De middenvelder zegt de knop om te hebben gezet na een lang seizoen waarbij het WK het slot vormde.

Na thuiskomst vloog Clasie met zijn gezin naar Ibiza. "Na Brazilië heb ik tien dagen he-le-maal niets gedaan. Dat werd me ook geadviseerd door de mensen van de club. Even mijn hoofd helemaal leeg maken, niet aan voetbal denken en dan weer fris aan de slag bij Feyenoord", vertelt hij vrijdag in Metro.

Woensdag werkte Clasie voor het eerst een lichte training af. "Mijn invalbeurt later die dag was het eerste wat ik sinds het WK in een hoog tempo deed en dat voelde goed. Fysiek en mentaal ben ik er weer klaar voor. In de loop van het seizoen zal ik wat extra vrije dagen krijgen van de trainer om mijn korte vakantie te compenseren. Maar het voelt uiteraard wel anders dan voorgaand seizoen", aldus Clasie.

"Nu heb ik de complete voorbereiding gemist en stroom ik in op het moment dat de belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Besiktas op het programma staat. Maar als ik me er niet goed bij had gevoeld, had ik niet zo snel weer op het veld gestaan", besluit hij.