Dit jaar moet ik gewoon de vaste linksbuiten van Ajax worden
Ajax-aanvaller: "Natuurlijk voel ik die druk. Ik verwacht ook meer van mezelf"

"Dit jaar moet ik gewoon de vaste linksbuiten van Ajax worden"

25-07-2014 09:40
13

Ricardo Kishna staat voor een belangrijk jaar. Het Ajax-talent mocht afgelopen seizoen al ruiken aan voetballen op het hoogste niveau, het komende seizoen moet het jaar van de definitieve doorbraak worden van Kishna.

Niet alleen Kishna zelf verwacht meer van zichzelf, ook trainer Frank de Boer en de fans van Ajax willen de aanvaller een nieuwe stap zien maken. "Natuurlijk voel ik die druk. Ik verwacht ook meer van mezelf. Vorig seizoen mocht ik aan het echte werk ruiken, nu moet ik er wekelijks staan", zegt Kishna in gesprek met Metro. De negentienjarige aanvaller heeft zijn zinnen gezet op de rol van linksbuiten.

"Ik richt me dit seizoen volledig op de positie van linksbuiten. Hoewel ik ook prima als spits of rechtsbuiten kan spelen. Maar dit jaar moet ik gewoon de vaste linksbuiten van Ajax worden", zegt Kishna. Ondertussen hoopt Ajax dat Kishna naast assists ook doelpunten voor zijn rekening neemt. Afgelopen seizoen werden Kolbeinn Sigthorsson en Davy Klaassen met tien treffers gedeeld topscorer van Ajax.

Hoewel tien treffers geen overdaad aan doelpunten is, tellen volgens Kishna vooral de punten. "Als je kampioen wordt en de topscorer maakt er zeven, dan is het toch ook goed? Maar ik snap wat je bedoelt. Goals zijn gewoon nodig. Ik denk dat ik het in me heb om veel doelpunten te maken. Nee, een bepaald aantal goals of assists heb ik niet in m’n hoofd", aldus de Ajax-aanvaller tegenover Metro.