Trots Aberdeen: Niet verrast dat we hier een resultaat hebben weten neer te zetten
McInnes: "Ik vond dat de overwinning volledig verdiend was"

Trots Aberdeen: "Niet verrast dat we hier een resultaat hebben weten neer te zetten"

25-07-2014 09:53
3

Voor FC Groningen zit het Europese avontuur er al na een ronde op. De Eredivisie-club ging donderdag voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Aberdeen, nadat de eerste wedstrijd in Schotland in een 0-0 gelijkspel eindigde. Trainer Derek McInnes was na afloop niet verrast door de zege van zijn ploeg.

"Ik vond dat de overwinning volledig verdiend was", trapt McInnes af op de website van Aberdeen. "We hebben heel veel verschillende aspecten van ons spel laten zien. Het was teleurstellend dat we voor rust de voorsprong zagen slinken. We kregen twee of drie keer de kans om de lucht te klaren. Het gaf hen een kleine impuls voor de tweede helft."

"FC Groningen gooide het roer om en ging een soort van 4-2-4-formatie spelen, ze trokken veel directer ten strijde. Ze pompten de ballen naar voren en stelden onze defensie op de proef. Wij schakelden om naar een vijfmansdefensie en zetten een extra middenvelder in om tegengas te bieden. De wedstrijd viel in het slot en het laatste halfuur was redelijk comfortabel."

"Behoudens een periode van twintig minuten waarin FC Groningen aandrong denk ik dat dit een heel comfortabele avond was voor ons. Ik ben niet verrast dat we hier een resultaat hebben weten neer te zetten. We hadden later in de wedstrijd nog een paar doelpunten kunnen maken. Elke speler heeft zijn taak uitstekend uitgevoerd", gaat McInnes verder.