'Van Gaal heeft acuut tekort aan verdedigers, De Vrij kan belletje verwachten'
Manchester United lonkt voor Feyenoord-verdediger en Oranje-international

'Van Gaal heeft acuut tekort aan verdedigers, De Vrij kan belletje verwachten'

25-07-2014 10:07
8

Manchester United-trainer Louis van Gaal zit niet al te breed in zijn verdedigers. De Nederlandse trainer zou nadrukkelijk op zoek gaan defensieve versterking; de naam van Stefan de Vrij valt ondertussen opnieuw bij de Engelse club.

In het oefenduel met LA Galaxy (7-0 winst, red) koos Van Gaal voor een 3-5-2-formatie. Chris Smalling, Johny Evans en Phil Jones vormden de laatste linie, na rust kwamen middenvelder Darren Fletcher en de jonge Tyler Blackett en Michael Keane in het veld als verdedigers. "Ik heb geen andere verdedigers en dus moest ik spelers opstellen die eigenlijk niet geschikt zijn voor de positie", zegt Van Gaal op de officiële website van Manchester United.

Volgens De Telegraaf is dat aanleiding voor Van Gaal om werk te maken van de komst van De Vrij, die na een sterk WK met het Nederlands elftal in de belangstelling staat van verschillende clubs uit het buitenland. De Feyenoorder leek lang op weg naar het Italiaanse SS Lazio, maar mogelijk biedt Van Gaal De Vrij een andere optie.


Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels is eerste keus op Old Trafford, maar de Duitse wereldkampioen wil bij de Bundesliga-club blijven. Daardoor schakelt Van Gaal over op De Vrij, die voor het juiste bedrag mag vertrekken bij Feyenoord. Manchester United nam aan het einde van afgelopen seizoen afscheid van zijn 'vaste' duo in het hart van de defensie. Nemanja Vidic vertrok naar Internazionale, Rio Ferdinand tekende een contract bij promovendus Queens Park Rangers.